6 septembrie 2014

Povestea miliardarului ELON MUSK povestita de el insusi (video)

Desi este destul de tanar, miliardarul Elon Musk este un inginer si un antreprenor cu adevarat vizionar si cu ... suficienta experienta in antreprenoriat. De exemplu, daca ai auzit vreodata de PayPal, Space X sau Tesla Motors, atunci trebuie sa stii ca Elon Musk este principalul “vinovat” pentru succesul acestor trei companii.

S-a născut în Pretoria, Africa de Sud, în 1971, si a învăţat singur câteva limbaje de programare iar la vârsta de 12 ani a vândut, pentru 500 de dolari, codul pentru un joc video numit Blastar.

Deci, daca esti iubitor de povesti antreprenoriale de succes sau pasionat de masini si calatorii in spatiu, atunci cu siguranta ca povestea lui Elon Musk, te va incanta cu siguranta!

Iata doar cateva idei:
  • Zip2 - primul succes antreprenorial al lui Elon Musk, o companie unde a fost cofondator alaturi de fratele sau Kimbal Musk si care a fost cumparata de catre Compaq in 1999 pentru mai mult de 300 de milioane de dolari.
  • In anul 2000 x.com, Musk cumpara Confinity si astfel ia nastere PayPal, companie care va fi cumparata la randul sau de catre eBay doi ani mai tarziu pentru suma de 1,5 miliarde de dolari.
  • In 2002 Musk si Tom Mueller fondeaza SpaceX, o companie care avea sa revigoreze industria spatiala si al carui scop este extinderea vietii umane pe alte planete. In cadrul acestui proiect apare atat Falcon 1 ( prima racheta cu combustibill lichid dezvoltata pentru a ajunge pe orbita Pamantului de catre o companie privata ) cat si naveta spatiala Dragon ( primul vehicul comercial din istorie care s-a atasat cu succes la Statia Spatiala Internationala ).
Ar mai fi cateva lucruri de spus despre SpaceX, dar poate ca cel mai important este ca aceasta companie a redus costurile unei misiuni in spatiu de la 1 miliard de dolari per misiune la numai 60 de milioane(conform inCont).

Ai putea crede ca SpaceX este o aventura destul de mare ca sa mai ai resuse sa te ocupi si de altceva. 
Poate ca asa este, dar nu si pentru Elon Musk.
  • Musk este si presedintele Solar City o companie care are ca sop combaterea incalzirii gobale si a poluarii aerului. Solar City, “studiaza un sistem de calatorie denumit Hyperloop, extrem de rapid, care ar fi capabil sa parcurga distanta dintre Birmingham si Londra in numai 8 minute.” Adica 190 de km in 8 minute!
  • Tesla Motors este o noua provacare pe care Musk a acceptat-o. Ea a fost creata pentru a accelara aparitia transportului sustenabil. Mai exact, aceasta companie si-a propus sa elimine de pe piata masinile traditionale si sa le inlocuiasca cu masini 100% electrice. Primul model al companiei a fost Tesla Roadster, o maşină sport electrică, ce a avut vânzări de peste 2.500 de unităţi. Printre cumparatori s-au numarat si Leonardo diCaprio, George Clooney sau Arnold Schwartzenegger  La lansarea maşinii, Musk a vorbit despre cei care nu sunt de acord cu noile tendinţe din industria auto: „Unii oameni nu privesc cu ochi buni schimbarea, dar trebuie să accepţi schimbarea atunci când alternativa e dezastrul„.
Astazi, Elon Musk este preşedintele Fundaţiei Musk, care donează constant sume importante de bani cauzelor filantropice. De asemenea, fundaţia sponsorizează anual centre de cercetare pentru energii regenerabile. În aprilie 2012, omul de afaceri s-a alăturat programului filantropic condus de Bill şi Melissa Gates.

În 2010, Elon Musk a apărut în lista Time a celor mai influenţi oameni din lume. El a servit de asemenea ca model pentru celebrul personaj de film Tony Stark, din franciza de mare succes „Iron Man„. „Există câteva diferenţe între mine şi Tony Stark„, a comentat Musk. „Spre exemplu, eu am cinci copii, deci petrec mai mult timp la Disneyland decât mergând la petreceri.„.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu