20 septembrie 2014

LEGO Story - Povestea adevarata a unei idei transformata intr-o afacere de familie pentru mai multe generatii (video)


Cu totii am auzit, am cumparat, ne-am jucat, cel putin odata cu un set de jucarii LEGO. Personal, imi plac si de cate ori am ocazia, prefer pe post de Cadou, chiar si pentru cei mai mari,  pentru ca  stimuleaza inteligentaincurajeaza creativitatea, oferind copiilor de a-si crea modele inedite, printr-o modalitate de lucru fascinanta, inovativa.

Pentru ca nu stiu cati dintre voi stiu cui a apartinut aceasta idee, cine a pus-o in practica sau care a fost istoria acestor jucarii, m-am gandit sa o scurta istorisire nu ar strica nimanui, mai ales ca, povestea lui Ole Kirk Kristiansen - creatorul si fondatorul Companiei Lego Group, in 1932,
poate fi o lectie de viata si de antreprenoriat pentru toata lumea. Filmul de mai jos, ce prezinta in 18 min. o poveste de antreprenoriat desfasurata pe parcursul a aproape un secol, a fost realizat cu ocazia aniversarii a 80 de ani de la fondare.

Numele "LEGO" este o abreviere a două cuvinte daneze "leg godt", si înseamnă "joacă bine" iar sediul companiei se afla in Billund, Danemarca. Compania, fondata  in  1932, a pornit din atelierul unui mic dulgher si a ajuns la o intreprindere moderna ce reprezinta astazi unul dintre cei mai importanti producatori de jucarii din lume(nr. 3 mondial), produsele de Lego fiind produse si impartite in mai multe categorii si tematici cum ar fi: „Lego City”, „Lego Creator”, „Lego Racers”, „Lego Ninjago”, „Lego Chima",„Lego Movie", „Lego Friends", „Lego Star Wars", "Lego Disney Princess", "Lego Lord of the Rings", "Lego Technic","Lego Movie", "Lego Hero Factory" s.a..

Compania LEGO a creat si un concept de parc de distracții denumit „Legoland”, cu mai multe locații în orașe din întreaga lume.
Primul personaj Lego a fost un polițist din ani „90”, insa produsul cel mai important al companiei este reprezentat tot de "caramizile"(Lego Architecture) care au adus de doua ori titlul de "Toy of the Century” - Jucaria Secolului.

De-a lungul anilor, LEGO a trecut prin diferite incarcari, adevarate pietre de incercare pentru orice antreprenor, insa acestea, de fiecare data au fost trecute cu brio, atat de tată, apoi de fiu, fiind detinuta acum de Kjeld Kirk Kristiansen, un nepot al fondatorului.

Te invit sa urmaresti singur aceasta poveste si sa o impartasesti mai departe, caci merita vizionata atat de copii, cat si de parinti!

Vizionare placuta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu