24 august 2014

3 cuvinte ce pot înseamna să te reinventezi în ... antreprenoriat

Cred ca esti de acord cu mine, atunci cand afirm că, cu toţii avem idei de proiecte sau de afaceri, doar că, uneori ne e teamă sau nu ştim cum să le pornim. Sau sa punem stop unei activitati care nu mai merge, sau pentru care nu mai simtim atractie, si sa incepem ... altceva!
Cei care ma cunosc, stiu ca sunt adeptul teoriei care spune ca "atunci cand iti analizezi cu toata sinceritatea viata profesionala, cuvantul LIBERTATE - apare la fiecare pas, indiferent de unghiul din care privesti". Si mai stiu ca am fost si sunt acel om
pragmatic care sustine ca o idee sau un proiect de afaceri trebuie sa contina NEAPARAT,  si cuvantul PASIUNE, astfel, nu ai pe ce fundament sa costruiesti. Pentru ca trebuie sa fii sigur ca ceea ce ai hotarat sa faci creeaza valoare pentru tine, dar mai ales si pentru ceilalti. Iar de aici incolo, modul in care iti completezi planul de afaceri depinde doar de tine. 

Cu siguranta ca nu exista o formula magica daca te-ai hotarat sa pornesti pe calea antreprenoriatului cu toata dedicarea si seriozitatea. Insa, daca ar exista, libertatea, pasiunea, si valoarea ar fi acele elemente transformatoare ale unei "formule" pentru SUCCES.



Bucurie mare am putut avea astazi, cand am aflat de la prietenul Marius Ghenea (mi-a promis ca va fi prezent si la editia cu nr.16  Iasi Business Days 2014) ca alaturi de Peter Barta, antreprenor, angel investitor si director executiv la Fundatia Post-Privatizare, Daniel RamamoorthyCFO, consultant de investitii, antreprenor in serie si advisor atat pentru companii, cat si pentru ONG-uri, Bogdan Iordache, co-fondator si CEO la How to Web, Cristian China-Berta, cunoscut ca si Chinezu', precum si alti cativa antreprenori cu initiativa de la Akcees care urmeaza sa organizeze Start Me Up, singura şcoală de antreprenoriat din România în cadrul căreia vor fi formate 6 echipe, vor fi generate idei de afaceri şi se vor dezvolta ulterior concepte viabile de business lucrând alături de un trainer internaţional, antreprenori şi investitori consacraţi din România.

Bineinteles ca unul dintre membrii fiecarei echipe, din cele 6, poti fi chiar TU, iar mai mult, la final, tot TU poti fi cel care îţi poti valida ideea prezentând-o în faţa unui juriu de specialitate si unde vei putea primi feedback şi vei putea avea ocazia să te numeri printre câştigători!
Din cate am inteles, proiectul Start Me Up, se va desfasura în perioada 14 – 20 septembrie la Pensiunea Speranţa din Predeal si daca doresti, te poti inscrie completând formularul disponibil online la http://startmeup.ro/apply/.

I-am spus lui Marius ca, in timp ce imi povestea de acest proiect, mi-a venit ideea de a scrie un articol pe blog, insa, desi mi se parea interesant, simteam ca imi lipseste ceva, si atunci l-am intrebat: 

Care ar fi motivul care ar determina pe cineva sa participe la acest proiect?

Iar raspunsul lui a fost scurt:
-  "Start Me Up este singura şcoală de antreprenoriat din România în cadrul căreia cei care vor alege sa participe (si imi doresc sa fie cat mai multi, caci, e o nevoie de initiativa antreprenoriala ca de aer) vor invata cum sa isi formeze o echip, cum sa genereze idei de afaceri şi cum sa dezvolte ulterior concepte viabile de business lucrând alături de un trainer internaţional, antreprenori şi investitori consacraţi din România."

Cu alte cuvinte, vor avea prilejul sa identifice si sa "testeze" validitatea formulei transformatoare pentru succes de care am pomenit mai sus: LIBERTATEA, PASIUNEA SI VALOAREA!

Am ales sa scriu acest articol pentru ca stiu ca la primele două ediţii ale şcolii de antreprenoriat, cei  49 de tineri selectaţi din peste 460 de aplicaţii  au generat 11 noi idei de afaceri cu potenţial şi le-au dezvoltat ulterior lucrând alături de cei peste 30 de invitaţi speciali care le-au fost alături

Rezultatele înregistrate  de absolvenţii primelor două ediţii după finalizarea programului reprezintă cred, pentru orice sceptic,  o garanţie a calităţii acestuiaWASHescu, de exemplu, echipa câştigătoare a ediţiei precedente a programului a obţinut o investiţie de la Cristina Bâtlan (Fondator Musette Group şi investitor) şi a înfiinţat spălătorii automate pentru studenţi în căminele din Moxa şi Belvedere.

La final, vreau sa te intreb doar daca TU ...  crezi ca poti petrece o viata plina de sens, centrata pe ceea ce iti place sa faci? Crezi ca poti scoate bani reinventandu-te in antreprenoriat? 
Daca raspunsul tau este .... DA, din experienta proprie, iti pot spune ca aceasta este calea, iar indemnul pe care ti-l dau este: Urmeaza-ti calea si creeaza-ti libertata mult visata!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu