6 decembrie 2012

Dor De ...Viziune cu Arnold Schwarzeneger! Studiu De Caz Privitor La Setarea Obiectivelor! (video)

Povestea De Succes A  Unui Mare Campion Care Isi Seteaza La Inceputul Fiecarui An Obiectivele!!! Povestita de insusi ... ARNOLD SCHWARZENNEGER

"Am stiut ca sunt un campion de-acum saizeci de ani in urma. Am stiut ca sunt destinat pentru lucruri marete. Unii oameni cvor spune ca acest mod de gandire este totall lipsit de modestie. Sunt de acord! "Modestie" este un cuvant care nu ma caracterizeaza - si sper ca nici nu o va face vreodata!" ~ Arnold Schwarzenneger , (30 iulie 1947 - ...)




Va place Arnold Schwartzeneger? Si mi-e mi-a placut,! Si-mi place!
Si in ciuda faptului ca unii il iubesc, iar altii il urasc, Arnold Schwarzenneger  este un exemplu fantastic de vointa si capacitate organizare in ceea ce priveste planificarea obiectivelor. Din moment ce ii afli povestea, nu ai cum sa nu il admiri pentru perseverenta si darzenia de care a dat dovada in indeplinirea obiectivelor pe care si le-a propus.

Dupa cum povesteste Kurt Marnul, primul antrenor al lui Arnold, "Am antrenat mii de femei si barbati, dar nici unul nu a fost atat de ambitios ca el. Era simpatic si sociabil, facea deseori glume cu colegii,
privitor la dezvoltarea muschilor si a corpului fiind singurul care a facut tot ceea ce i s-a cerut, atat in privinta alimentatiei, cat si a metodelor de antrenament, antrenandu-si muschii pana la limitele maxime ale suportabilitatii, si. in plus, n-a baut, n-a fumat, concentrandu-se permanent asupra antrenamentului! "

Conform biografiei de pe site-ul sau oficial,  a început un program de antrenament intens cu Kurt Marnul, la 15 să studieze psihologia (pentru a învăța mai multe despre puterea minții asupra corpului), iar la 17 ani și-a început cariera competițională. In timpul unui discurs din 2001, Schwarzenegger a spus: „Planul mi-era format la vârsta de 14 ani. Tatăl meu voia să devin un ofiter de politie, cum a fost el. Mama voia să merg să fac scoală”.
Frecventand cinematograful local din apropierea salii de forta  unde se antrena, pentru a-i vedea pe marii culturisti, printre care: Reg Park, Steve Reeves , atentia i-a fost atrasa de ... inotătorul Johnny Weissmüller, nimeni altul decat interpretul primului TARZANAcela a fost momentul cand si-a pus in minte sa devina, pe langa Mr.Olimpia, titlu care desemneaza pe cel mai mare si mai bun culturist din lume, si...printre cei mai buni actori din lume!!!

Din momentul sosirii in Statele Unite, Arnold a devenit un "serial goal setter" (planificator de obiective proprii in serie) – scriindu-si obiective pe cartonase la inceputul fiecarui an!!!

Intr-un interviu acordat lui Lesley Stahl la  CBSNews pe 30 sept. 2012, intitulat "Total Recall: My Unbelievably True Life Story" (Povestea vietii mele incredibil de adevarata)  Guvernatorul Californiei, face o scurta descriere a obiectivelor pe care si le-a propus, dar si le-a si indeplinit.
Astfel, aflam ca cel supranumit pe tot parcursul carierei, "stejarul austriac” , „Arnold cel Tare” sau „Arnie” - supranume dobandit în timpul carierei de actor, iar mai recent, „the Governator” (combinarea cuvintelor governor si terminator, dupa filmele din seria Terminator)....

Si-a planificat sa devina cel mai mare culturist din lume, iar la 23 de ani a devenit cel mai tanar castigator al titlului Mr.Olimpia, cel mai inalt titlu care exista in acest sport (ulterior castigandu-l inca de 6 ori!!!).

* Si-a planificat succes financiar, si datorita afacerilor, parteneriatelor si investitiilor facute intr-un mod strategic si organizat, la 30 de ani era milionar!!! Si asta, inainte de Hollywood!

*  Si-a planificat sa devina actor de SUCCES la Hollywood, cele peste 44 de filme in care a jucat,(intre care cea mai cunoscuta seria Terminator) au facut din Arnie, un actor de Top Office!

* Si-a planificat sa devina un politician respectabil, de succes, dovedind si in acest domeniu ambitie si perseverenta, a reusit sa convinga populatia care l-a ales guvernator al Californiei, functie pe care o detine si acum!

Chestii destul de interesante pentru un tip care a plecat dintr-un orasel mic de langa Graz, Austria, nu-i asa? Parerea mea?
Determinarea si Perseverenta pot conduce cu certitudine la SUCCES pe termen lung!  Iar stabilirea unui obiectiv nu este un moft, o fita sau o pierdere de timp! Data viitoare cand va asezati sa va stabiliti obiectivele ganditi-va putin si la Arnold ca la un om de langa voi! Incercati sa tineti pasul cu el sau daca nu va place... incercati sa cautati un alt model. Ce aveti de pierdut???

Cu o alta ocazie, Arnie a afirmat ca singurul lucru care poate aduce o schimbare majora in stilul de viata si sanatatea unui om este "o decizie ferma de a atinge un obiectiv predeterminat combinat cu o dorinta la fel de ferma, urmate de actiune imediata repetata cu perseverenta, atat timp cat este necesar, pana se atinge obiectivul."

Va invit la final sa urmariti, intr-un scurt interviu, povestea de succes a lui Arnold Schwartzenneger, povestita de el insusi, din care veti afla, printre altele, si modul cum trebuie sa privesti un lucru pe care ti-l stabilesti ca sa-l duci la indeplinire!


Daca  ti-a placut si esti de acord cu faptul ca setarea obiectivelor sunt cu adevarat o cheie a succesului, daca esti de acord cu ceea ce ai citit si daca crezi ca aceste randuri ar putea fi utile si altor cititori, te invit sa il recomanzi la randu-ti, familiei, apropiatilor, prietenilor de pe Twitter, Facebook sau unde crezi TU ca este mai oportun!
De asemeni, daca ai alte opinii, sugestii sau pareri, mi-ar face placere sa le discutam impreuna pe rubrica de Comentarii. Ce zici, esti de acord?
Iti multumesc!

6 comentarii:

  1. Succesul este programat inca de cand am venit pe pamant. Trebuie doar sa ne trezim si sa ne folosim de dreptul acesta. Fiecare din noi a venit sa straluceasca si sa se bucure de succes pe toate planurile. Trebuie doar sa ne punem in ordine toate obictivele si totul va prinde viata de la sine. Cu cat obiectivele noastre sunt mai mari cu atat vom depasi mai multe obstacole

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte mare adevar ai spus Mihai! Toti suntem nascuti pentru SUCCES!

      Ștergere
  2. Interesant articol. Ideea e ca daca iti ai teluri inalte e posibil sa le atingi, macar unele daca nu toate, insa daca nu iti propui nimic asta vei si realiza, nimic

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect!Ai foarte multa dreptate Mircea! Exista de altfel un proverb chinezesc care spune ca e bine sa arunci sulita luandca tinta soarele. Si chiar de se va intampla sa nu il nimerest, ceva tot o sa nimeresti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Succesul este un drum, nu este o destinație. Fiecare dintre noi poate accesa acest drum prin intermediul oportunitatilor ce se ivesc in viata. Unii au ambitie

    RăspundețiȘtergere
  5. ...altii au vointa. Altii, nici una nici alta!
    De fapt, au ceva: doar placeri marunte!

    RăspundețiȘtergere