16 noiembrie 2012

Dor De Un Nou Best Seller ... De La Tim Ferris!

WHAT IF YOU COULD BECOME WORLD-CLASS IN ANYTHING IN 6 MONTHS OR LESS?(Ce-ar fi daca ai putea afla cum poti deveni un expert in orice, in 6 luni sau chiar mai putin?) 

The 4-Hour Chef: The Simple Path to Cooking Like a Pro, Learning Anything, and Living the Good Lif, Timothy Ferriss

The 4-Hour Chef: The Simple Path to Cooking Like a Pro, Learning Anything, and Living the Good Life

Dupa remarcabilul succes avut cu Saptamana de lucru de 4 ore, din care am aflat cum o multime de sfaturi practice si usor  de pus in practica privind automatizarea venitului, outsourcing, calatorii in intreaga lume, dar si cum sa iti reduci cu peste 50% din munca utilizand principiul Paretto si legea lui Parkinson sau cum sa cultivi ignoranta selectiva şi  sa iti creezi timp liber, utilizind  dieta informatională, simpaticul dar si tanarul autor extravagant Timothy Ferriss ne propune o noua aventura: The 4 Hour Chef. The Simple Path to Cooking Like a Pro, Learning Anything, and Living the Good Life(Expert in bucatarie in 4 ore.Calea simpla de a gati ca un profesionist, de a invata orice, si de a trai o viata sanatoasa).

Dupa cum marturiseste tanarul de doar 32 de ani, autorul "vagabond" cum este denumit, pe blogul personal, pentru a se documenta si a scrie aceasta carte porneste din Manhattan catre Okinawa, ajunge la Silicon Valley si  apoi la Calcutta, pentru a descoperi si a deprinde secretele celor mai buni si mai rapizi bucatari din lume. Tim Ferriss, foloseste astfel gatitul pentru a explica ceea ce autorul numeste "meta-learning process", un proces de invatare rapida, explicat pas cu pas, proces explicat pas cu pas, si care poate fi utilizat practic, pentru a invata si a stapani orice, indiferent daca ai de preparat o friptura apetisanta sau sa inscrii un cos de 3 puncte la baschet. Aceasta este adevarata reteta a "Chef-ului de 4 ore"! Mai pe romaneste spus, bun la toate si pregatit oricand sa faca fata la orice si oricui!

Lectura acestei carti te va antrena atat pentru activitatile din bucatarie cat si cele din afara bucatariei, fiind plina de sfaturi si trucuri venite de la mastri de sah, bucatari de renume mondial, sportivi profesionisti, super top-modele, somelieri(responsabili cu degustarea vinului)... Asa ca, lecturarea acestei "carti de bucate pentru cei ce nu cumpara Carti de bucate" devine un adevarat Ghid care te poate tranforma intr-un Maestru, atat in bucatarie cat si in viata!

The 4 Hour Chef se doreste a fi o calatorie cu cinci escale in lumea minunata a Artei stiintei si a Invatarii:

1. Procesul de META-LEARNING, pleaca de la principiul ca inainte sa inveti sa gatesti, trebuie sa inveti sa ... inveti! Diagramele META au rolul de a-ti arata Calea catre dublarea potentialului de invatare. 

2 THE DOMESTIC.DOM, (bucataria de acasa), este locul in care inveti sa prepari zeci de retete. In acest capitol afli tehnici denumite ABC-ul bucatariei, tehnici care te conduc de la Shakespeare la Dr.Seuss.

3. WILD. Pe parcursul invatarii si desavarsirii ca masterand este nevoie sa acumulezi din ce in ce mai multe cunostinte. Acest capitol te invata sa faci fata conditiilor mai vitregi, fiind un mic ghid de supravietuire. De aici cum sa pescuiesti, cum sa vanezi, cum sa sapi un adapost si multe alte lucruri utile, aparent simple!

4. THE SCIENTIST. Personajul acestui capitol SCI, este considerat un om de stiinta nebun pasionat de pictura modernista si invaluit in misterul cercetarilor sale. Totusi, veti descoperi si curiozitatea poate deveni un capriciu benefic. 

5. THE PROFESSIONAL. Swaraj, este un termen, asociat, de obicei, cu Mahatma Gandhi, si ar putea fi tradus prin stapanire de sine sau "auto-guvernare". In cadrul procesului de autodepasire, Tim incearca sa afle cel mai bun mod prin care cel mai bun din lume poate deveni cel mai bun lume, precum si modul prin care cititorul poate pune in practica in viata de zi cu zi toate invatamintele din carte.

Cartea, aparuta in luna august a acestui an, nu este din pacate tradusa in romaneste, dar o puteti cumpara de pa Amazon, iar pana maine, 17 noiembrie, cu ocazia reducerilor de Black Friday, ofertele sunt chiar generoase! Spre exemplu, o carte al carei pret normal este de $35, o puteti cumpara cu o reducere de 40% adica cu $21; la 3 carti cumparate cu $63 primiti si un Cadou de Craciun in valoare de $130!!! Si ofertele nu se opresc aici, dar daca doriti sa aflati mai multe, o puteti face accesand acest link.  

In final va las sa vizionati trailerul oficial de prezentare a The 4 Hour Chef. The Simple Path to Cooking Like a Pro, Learning Anything, and Living the Good Life, bineinteles cu Timothy Ferriss, in rolul principal! 


P.S. Daca  ti-a placut ceea ce ai citit si daca esti de acord ca aceast articol ar fi util si altor cititori, te invit sa il recomanzi la randu-ti, prietenilor de pe Twitter, Facebook sau unde crezi TU ca este mai oportun.
De asemeni, daca ai alte opinii, sugestii sau pareri, mi-ar face placere sa le discutam impreuna pe rubrica de Comentarii. Ce zici, esti de acord?
Iti multumesc!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu