21 septembrie 2012

Ce Impresii, Ce Beneficii Si Care Au Fost Concluziile Unor Participanti Dar Si A Unor Speakeri, Participanti La Ultima Editie Busines Days! - video

Interviuri Cu Participanti, Speakeri Si Parteneri La Cluj-Napoca Business Days, Editia A VII-A. Urmeaza Iasi Business Days, Editia A VIII-A!

     In articolul de ieri vorbeam despre 101 de motive pentru care ar trebui sa participi la Iasi Business Days, astazi am sa las participantii la ultima editie a zilelor Business Days, care s-a desfasurat la Cluj-Napoca la inceputul lunii iulie sa raspunda la cald ce-au simtit, ce au retinut, ce le-au placut si de ce iubesc acest gen de eveniment. De asemeni, veti avea ocazia sa-i urmariti pe Andrei Postoaca (antreprenor care a plecat de tanar in Suedia si care revine de cate ori are prilejul la Business Days), Andy Szekely ( partener si participant in calitate de speker la toate editiile Business Days, incepand cu prima editie), Florin Campeanu ( de la Rentrop &Straton, partener si speaker), Rada Sonea de la Phantom Shopping (speaker si partener). 
     




     Daca vrei si tu sa faci si tu parte din aceasta comunitate minunata a oamenilor remarcabili: antreprenori, speakeri, infoprenori dar si tineri visatori, tot ceea ce trebuie sa faci este sa nu ratezi urmatorul eveniment care se va desfasura peste cateva zile la Iasi, pe 3 - 4 Octombrie, la Complexul Palas


     Inscrie-te la Iasi Business Days ia-ti tichetul de aici, dar ai grija sa folosesti codul ADI15 pentru a primi 15% reducere faţă de preţurile afişate pe site.
   De asemeni, poti folosi discounturile de volum, daca ai mai multi prieteni si vreti sa veniti in "gasca"! In functie de numarul de bilete pe care doresti sa le achizitionezi foloseste urmatoarea grila:
 
   - intre 2 si 5 tichete - 20% discount pe baza codului ADI20
   - intre 6 si 10 tichete - 25% discount pe baza codului ADI25
   - peste 11 tichete - 30% discount le baza codului ADI30 !!!

9 comentarii:

  1. "Examenul pentru bacalaureatul profesional va conţine în mod obligatoriu şi o probă practică, precum şi un examen scris care va privi cunoştinţele antreprenoriale."

    (sursa http://www.ftr.ro/de-anul-viitor-elevii-pot-sustine-si-bacalaureatul-profesional-59922.php )

    Asadar, daca nu iei bac-ul de drept, devii antreprenor, nu?

    Pe de alta parte, slabut comentariul lui Szekely - tipul s-a scapat zicand ca vine doar pentru audienta. Un fel de showman, care si-a publicat motto-ul:

    Școala ne spală creierul și nu e vina dascălilor!

    Pai, e corect! E nevoie de sclavi, complectamente nescoliti si care sa constituie auditoriul lui Szekely!

    De aceea curentul antreprenorial a facut conversia celebrului 'To know how' in 'How to'.

    RăspundețiȘtergere
  2. Orice antreprenor vei intreba daca si-a inceput afacerile in urma unui examen de competente iti v-a raspunde: "Ce vorbesti acolo?"

    Cat despre experientele care se fac in invatamantul romanesc de cativa ani, ...ca parinte ma abtin!

    Parerea mea este ca nu are NIMIC a face bacul cu antreprenoriatul! E ca intrebarea aia ce are a face sula cu prefectura!

    Andy este un antreprenor tanar in cautarea succesului si procedeaza ca atare: cauta audienta pentru a-si consolida statutul incontestabil. Orice speaker ar avea ocazia sa vorbeasca in fata a 500-600 de persoane ar face-o cu placere!

    Sumt 2 categorii de oameni: una care cauta sa otina rezultate si implicit succes, si alta care fuge ca ... de tamaie si de rezultate, si de succes. 'Las' s-o faca el ca e mai destept ca mine!" - ti se pare cunoscut?

    Andy face parte din prima categorie, si nu ii este rusine sa o afirma!

    RăspundețiȘtergere
  3. Problema in cazul lui Szekely si celor asemenea lui nu este acea saga in cautarea succesului ci practicarea unei ramuri din NLP la nivelul auditoriului.
    Poate ca tu, sau eu, sau un oricare cititor al acestui blog a atins o cota de succes multumitoare si totusi nici unul dintre noi nu ne-am aflat, in timpul ascensiunii, pe vreun podium si dependenti de un auditoriu.
    In cazul in care nu stii, te informez ca, citez: "NLP-ul, apare, pe "lista de terapii discreditate", publicând în jurnalul "Psihologie profesionala: cercetare și practică",cu referire la locul de muncă prin Carroll (2003), Sala Della (1999), Lilienfeld și colab. (2003) și Singer și Lalich (1996) privind "pseudoștiințifică, nevalidată, sau" vraci "psihoterapeuți în cadrul psihologiei clinice".

    Doar intr-o tara bananiera, ca a noastra, vei gasi astfel de lideri, care asemenea unor pastori protestanti, vin sa te invete ce relatie trebuie sa ai cu Dumnezeu, asa si ei, iti servesc pe tava solutia miraculoasa.. aceea fiind, care? Sau legata de ce anume? De vanzare! Uraaaa! Am ajuns o uriasa piata de desfacere, defalcata in 42 de judete, nu?

    Ca esti parinte, e minunat! Sa-ti traiasca copilul si sa-l vezi fericit in toata viata lui.
    Dar eu te intreb, retoric fireste, ce ai vrea sa devina copilul tau? Un mare, fluent si extraordinar de eficient agent de vanzari? (indiferent de titulatura ierarhica)
    Sau l-ai vrea un creator, un varf de lance, care prin stiinta si indemanarile sale sa aduca efectiv, practic, viabil si concret beneficii celor din jur?

    Cu stima,
    casargoz

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ar place tare mult sa raspund...dar din pacate concluzia pe care a-ti tras-o e CORECTA! Si dureroasa!

      Cat despre viitorul eficient al unui copil... cred ca pentru a supravietui in jungla care devine din ce in ce mai deasa, ar fi bine mai intai sa invete SA SE VANDA foarte bine pentru a scoate in evidenta plus-valoarea de care au nevoie cei din jur!

      In orice caz, nu imi voi educa copilul sa devina un angajat! Un foarte bun vanzator,da! Dar nu un angajat, ci mai degraba un intreprinzator, un om care-si v-a conduce singur destinul, care v-a sti sa-si asume riscuri, sa invete din esecuri si sa se concentreze permanent pe gasirea de solutii si rezolvarea problemelor!

      In opinia mea, cea mai veche meserie din lume este si ramane cea de vanzator, chiar daca teoric vorbind ni se spune ca ar fi alta! Dar, daca stam sa ne gandim bine... si aia tot cu o vanzare a inceput!

      Ștergere
  4. Draga domnule, nu-ti contest calitatea de parinte, nu am nici o competenta de a o analiza, de aceea voi vorbi de un copil, oarecare, pe care nu-l stim nici unul din noi - un copil ipotetic, uite asa, nascut aici, noi doi fiind taticii lui :)
    Bun, dumneata, daca nu am inteles eu gresit, ai aborda in cazul acestui copil ipotetic, varianta cu 'vinde-te la pretul maximal al acelor vremuri'
    Eu as merge pe algoritmul ca acest copil virtual, sa nu se vanda niciodata, in sensul in care ale lui calitati sa creasca in mod dinamic, sa nu existe termen concret de evaluare pentru el si desi platit la un maximum de pret, acest copil sa dovedeasca ca este indispensabil celor din jur.

    Asadar, ca si tatici, vis a vis de acest copil ipotetic, cred ca am ajunge la un consens, daca:
    1. Copilul va dobandi o valoare intrinseca uriasa;
    2. Acea valoare ( chiar daca va fi platit cu un pret, stabilit maximal la acel moment) sa nu fie niciodata o constanta, adica, matematic vorbind, sa fie mereu in crestere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Corect!
    Arta de a vinde inseamna invatarea, dezvoltarea si insusirea anumitor abilitati.
    Cand am spus ca un copil trebuie sa invete sa "SE VANDA" am avut in vedere dezvoltarea acestor abilitati. Dezvoltarea acestor abilitati v-a ajuta ca valoare obtinuta sa poata fi "platita" la un anumit moment corespunzator valorii impartite. Direct proportional, ca sa vorbim matematic.

    RăspundețiȘtergere
  6. Va invit sa urmariti cursurile acestui onorabil domn, prof.Florin Colceag si ve-ti regasi ceea ce ar trebui sa avem la nivel educational, dar din pacate.....
    http://www.youtube.com/watch?v=3o1QrIaPr5s

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel putin partea a 3-a este foarte elocventa:
      http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=7MikHNwGJMA&NR=1

      Ștergere
  7. Casargoz a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Ce Impresii, Ce Beneficii Si Care Au Fost Concluzi...":

    De acord, domnule draga! Ma simt nevoit sa fac si eu o precizare, anume, cand m-am referit la un acel ceva vandabil, nu am avut in vedere doar bunuri si servicii, ci si cultivarea acelor resurse umane care sa produca ceva prin ele insele, cum ar fi activitatile medicilor, inginerilor, cercetatorilor, care isi vand produsul mintii lor care este format si acumulat in ani si ani de zile, de studiu si practica.
    Spre deosebire de cel care vinde produsul fabricat de altii, pentru cei din categoria mai sus amintita nu va exista riscul ca 'marfa' lor sa se epuizeze vreodata, fireste, coroborat cu o varsta si sanatate corespunzatoare.

    RăspundețiȘtergere