14 iulie 2012

Dor de ... Invataminte! De La Copii! - video

Care Sunt Cele 3 Lucruri Importante Pe Care Le Putem Invata De La Un Copil?


De cate ori ai auzit replica "Ma inveti tu pe mine?" folosita de adulti catre cei mici? Poate ca si tu ai folosit-o, sau ai fost inclinat sa o folosesti!
Ei bine, se pare ca proverbul "puiul invata pe gaina" s-a nascut din intelepciunea bunilor nostri stramosi care au observat si inteles ca atunci cand esti deschis catre cunoastere si invatatura poti invata multe chiar si de la ...copiii!
Si asta o spun in cunostinta de cauza, deoarece am o fetita , alaturi de care am fost si sunt zi de zi,  urmarindu-i cresterea si evolutia si ... DA, observand si invatand multe lucruri interesante. Si asta deoarece un copil nu are atitudini negative. Un copil nu stie sa spuna: "Eu nu pot!". Un copil este un ... pic mai optimist fiind un exemplu de lumina care ne aduce in viata multe bucurii si implinire.

1. Un copil stie sa fie fericit fara nici un motiv! Un copil este naiv de pozitiv, as putea spune, si plin de incredere! Este foarte generos in a darui zambete in stanga si in dreapta, fara a astepta ceva in schimb. Chiar am citit de curand o statistica care spunea ca un copil zambeste in medie de 500 de ori pe zi, in vreme ce adultii nu ajung sa mai zambeasca decat de vreo...10 ori!!! (nu am contabilizat, dar cunosc oameni care parca toata ziua le tuna si le fulgera). Acum, lasand la o parte statistica, realitatea este ca marea majoritate a copiilor sunt delicios de zambitori in primii ani de viata. Iar daca exista cate o exceptie din pacate, acel copil a fost crescut cu certitudine intr-un mediu negativist preluind obiceiurile adultilor. Trezeste-te si TU maine dimineata si apoi si in diminetile urmatoare ... ca un copil. Decide chiar ACUM sa iti dezvolti obiceiul de a fi fericit fara a avea vreun motiv!

2. Un copil este preocupat tot timpul de ceva!  Spre deosebire de adulti, un copil nu stie ce este ... lenea! El este ocupat tot timpul de ceva din care, sau de la care, invata ceva. "Invatarea" este ocupatia
favorita care umple tot timpul unui copil! Este binecunoscuta (si uneori devine sacaitoare!) vesnica intrebare: DE CE???
Copiii sunt ca niste  albinute lucratoare ale caror "baterii" par sa nu se descarce niciodata. Ei au tot timpul de facut cate ceva, de intrebat cate ceva pana cand vremea de ... culcare. Cu siguranta nu isi risipesc timpul in zadar! Maine, fa si TU  20% din activitatile zilnice care vor face diferenta pentru 80% din rezultatele pe care le vei obtine. In timp ce vei face acest lucru, vei invata si te vei perfectiona cu siguranta!


3. Un copil obtine, de obicei, ceea ce vrea, daca este rezonabil bineinteles, deoarece asteptarile unui copil sunt neprogramate. De fapt, cercetarile releva ca, si ca adult obtii ceea ce te astepti sa obtii. Problema adultilor, ca si a mea de altfel pentru o lunga perioada de timp, este ca ei nu se asteapta, din varii motive, sa obtina ceea ce-si doresc! Adultii devin experti in autosabotaj si isi programeaza convingeri de genul: nu pot, nu exista, nu merit, nu sunt capabil etc.
Fa-ti obiceiul, chiar de maine, sa-ti rezervi un ragaz de max.20 - 30 min. pentru a vizualiza mental lucrurile pe care doresti sa le ai, sa traiesti senzatia si bucuria ca si cum deja le ai, si in curand indoielile tale vor fi date uitarii. Iar lucrurile se vor intampla! Insa pana cand nu vei amesteca emotii si sentimente in acel gand al dorintei, nu iti vei putea programa subconstientul pentru creearea viitorului. Un copil face acest lucru automat deoarece mintea lui nu gandeste in imagini si nu are indoieli asupra a ceea ce "poate sa se intample" cu exceptia cazului cand "s-a fript" odata.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu