27 iunie 2012

Dor de ... 10 Expresii Magice Care Iti Pot Schimba Viata!

Dor de ... Puterea Cuvintelor Pozitive!


     O lectura mai veche din ciclul cartilor lui Hal Urban, profesor de psihologia performantei la varf, la Universitatea Standford, Puterea cuvintelor, imi contura ideea precum ca cuvintele reprezinta instrumente la care avem, si am avut acces dintotdeauna si pe care le-am tot utilizat inca din ziua in care am inceput sa vorbim dar pe care le consideram ca facand parte din rutina. Deseori vorbim fara a gandi in prealabil si fara a fi constienti de impactul cuvintelor noastre. Si, cu toate acestea, pot avea un impact de zile mari – atat asupra noastra, dar cu precadere asupra altora. S-a mai spus candva si ca
limba reprezinta un indice al gradului de civilizatie. Ceea ce auzim in jurul nostru zi de zi transmite foarte multe despre cultura noastra, despre etosul propriu si, totodata, despre respectul pentru semenii nostri. Cea mai mare parte din limbajul cu care avem de-a face astazi poseda o doza de duritate. Mai precis, acesta este deseori necizelat, tradand furie si intentii negative. Il intalnim oriunde mergem si provine de la persoane care apartin tuturor categoriilor de varsta. 
     Intelege-am asfel ca limbajul, fiind pionul esential in tumultul fiecarei zile, ar trebui sa devenim constienti de imensa putere a cuvintelor, pentru a invata sa le alegem cu mai multa atentie; sa invatam cum sa observam partile bune ale fiecarui om si ale fiecarui lucru, identificand totodata oportunitati de a transpune in cuvinte observatii benefice. Sa transformam limbajul pozitiv intr-un instrument pe care sa il folosim cu multa usurinta si naturalete. 
Propriul nivel de fericire si chiar respectul de sine vor spori in momentul in care vom reusi sa gasim punctul de echilibru al mesajelor si al cuvintelor pe care le alegem pentru a le transmite. 


     Zilele trecute mi-a picat in mana o carte care m-a atras .... emotional as putea zice! Atat titlul simplu, Fii pozitiv! cat si coperta, foarte ... placuta si luminoasa!!! Despre autor, Rich deVos, stiam ca este co-fondatorul celei mai cunoscute companii de MLM din lume Amway, si ca este unul dintre cei mai autorizati oameni de pe Pamant in domeniul lucrare motivationala dedicata constructorilor de retele! Mai stiam ca in martie 2012, Rich deVos devenea al 205-lea miliardar (nr.64 in SUA), conform revistei Forbes
     Cartea Fii pozitiv! (Ten Powerful Phrases for Positive People - in original), este o lectura deosebit de placuta si usoara care ar trebui citita si recitita la anumite intervale pentru ne aduce aminte că politeţea, recunoştinţa şi afecţiunea, exprimate ori de câte ori avem ocazia, sunt esenţiale pentru a crea o societate mai bună, dar si pentru a performa zi-de-zi in relatiile cu familia, prietenii si colegii!


     Mi-am readus aminte de cartea lui Hal Urban, si de conluzia trasa la sfirsitul lecturarii cartii Puterea CuvintelorCuvintele pot face minuni atât pentru tine, cât şi pentru cei din jur. Totul este să le găseşti pe cele potrivite! 
     In completare,  Rich DeVos, susţine că a fi pozitiv este o artă pe care o poţi pune în practică în viaţa de zi cu zi folosind anumite expresii simple si la indemana: „Mulţumesc!“, „Cred în tine!“, „Sunt mândru de tine!“, „Îmi pare rău!“, „Te iubesc!“, „Poţi!“ rostite cât mai des. Acestea au darul de a-i inspira pe cei din jur să aibă o atitudine optimistă şi creativă faţă de viaţă, asemenea afirmaţii avand puterea de a transforma şi de a întări încrederea în sine şi în forţa proprie, de a-ti schimba viata si de contribui la binele celorlalţi prin acţiuni constructive.


     Iata care sunt cele 10 expresii magice, carora autorul le acorda cate un capitol in cartea Fii pozitiv!:


1. „Am greşit”...

2. „Îmi pare rău”...

                                                                        3. „Poţi”....
4. „Cred în tine”...
5. „Sunt mândru de tine”...

                                                                  6. „Mulţumesc”....
7. „Am nevoie de tine”....
8. „Am încredere în tine”...
9. „Te respect”....
10. „Te iubesc”...

      Fii pozitiv!, pe care o puteti gasi aici la pretul unui pachet de tigari, ne aduce aminte că politeţea, recunoştinţa şi afecţiunea, exprimate ori de câte ori avem ocazia, sunt esenţiale pentru a crea o societate mai bună, în care fiecare este încurajat să-şi folosească la maximum potenţialul. Aceste elemente creează relaţii bazate pe încredere, sinceritate şi intimitate, legături care pot dura întreaga viaţă şi de care fiecare dintre noi are nevoie nu numai pentru a supravieţui, ci, mai ales, pentru a fi fericit.
        „Avem cu toţii aceleaşi cuvinte la dispoziţie pentru a ne exprima, dar Rich DeVos are un stil unic de a le folosi pe cele mai potrivite, în modul cel mai potrivit, pentru a elimina complet gândurile negative. Această carte îţi va da mult de gândit.“
                                 Richard Hayman, compozitor, orchestrator si dirijor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu