19 aprilie 2012

Mai ai curajul sa spui...NU POT???

Handicapurile ne fac infirmi doar dacă le permitem




















  


Titlul acesta mi-a fost inspirat de povestea unui om, pe nume  Roger Crawford, poveste pe care am aflat-o redata de John Maxwell, in cartea "Esecurile pot conduce la Succes".  
Roger Crawford, omul care a schimbat pesimismul lui "I can't!"(Nu pot!), in puterea de neoprit a lui "I can!"(EU POT!), s-a nascut cu o deficienta numita ectrodactilie. La nastere, doctorii au observat ca antebratul drept era continuat de o excrescenta sub forma unui deget mare, iar la cel stang nu avea decat trei degete (piciorul i-a fost amputat cand avea doar cinci ani). diversi doctori specialisti le-au spus parintilor lui Roger ca nu va fi niciodata capabil sa mearga si nici nu va putea sa-si poarte singur de grija, deci nu va duce o viata normala. Dupa ce si-au revenit din soc, parintii lui Roger erau hotarati sa ii ofere toate sansele posibile pentru a duce o viata normala. L-au crescut astfel incat sa se simta iubit, sa fie puternic si sa-si dezvolte un spirit independent."Esti handicapat doar in masura in care doresti sa fii astfel", ii repeta tatal lui. Cati parinti ati auzit comportandu-se astfel si vorbindu-le intr-un astfel de mod la noi, in Romania?
     Astazi, Roger Crawford este un autor de succes, vorbeÅŸte la conferinÅ£e organizate de diferite companii, călătoreÅŸte prin toata lumea ca ÅŸi consultant ÅŸi este jucător profesionist de tenis. Nimic neobiÅŸnuit, nu-i aÅŸa?! Dar dacă afli că această persoană, cu atatea realizări, nu are maini ÅŸi are doar un picior, ce vei mai spune?! 
     Poate  vei  spune că este imposibil, sau, cum a putut o persoană grav handicapată locomotor să ajungă la asemenea performanÅ£e? Răspunsul l-a dat chiar Robert printr-o remarca in cadrul unui interviu: "Un singur lucru nu mi-au permis parintii mei sa fac: sa imi plang de mila sau sa profit de oameni datorita handicapului meu(sic!)".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu