1 iulie 2011

Cum sa depasim sau evitam problemele!

 
 Am citit de curand urmatoarea afirmatie: "Oamenii bogati isi depasesc problemele. Oamenii saraci evita problemele!". Am stat un pic nedumerit, iar apoi incercand sa gasesc similitudini la tot ceea ce cunosc, persoane si situatii, am ajuns la concluzia ca  aceasta afirmatie contine foarte mult adevar!
     Toata lumea stie ca a te imbogati (cine nu-si doreste!) nu este ca o plimbare prin parc. Este o calatorie plina de suisuri si coborasuri, intoarceri si obstacole. Drumul catre libertatea financiara este plin de capcane si pericole, acesta fiind motivul pentru care majoritatea oamenilor nu il urmeaza! Nu doresc hartuiala, durerile de cap si responsabilitatile. Pe scurt, nu-si doresc probleme.
     Aici cred, este una dintre marile diferente dintre bogati si saraci. Oamenii bogati, plini de succes, isi depasesc problemele care li se ivesc, in timp ce oamenii saraci sunt depasiti de problemele lor.
     Oamenii saraci ar face orice pentru a evita problemele. Ei vad provocarea si o iau la sanatoasa. Ironia este ca, in dorinta lor de a se asigura ca nu vor avea probleme, ei ajung la cea mai mare problema din cate exista...sunt saraci si nefericiti!

     Astfel se poate trage concluzia ca secretul succesului, nu sta in incercarea de a evita, a scapa sau ati micsora problemele; secretul este sa evoluezi, sa te dezvolti, asa incat la orice moment si in orice situatie   sa fii capabil sa depasesti orice problema.

     Harv Ecker afirma in "Secretele mintii de milionar" ca "...o problema este o situatie normala care trebuie rezolvata intr-un mod normal si natural la fel cum rezolvam problema spalatului pe dinti sau a imbracatului." (si daca ar fi sa vorbim de aceste banale exemple vom observa diferente de abordare !)
     Concluzia care trebuie trasa este ca niciodata nu conteaza nivelul problemei - ceea ce conteaza este nivelul celui care se confrunta cu problema!
     Acest adevar poate fi dureros, dar daca esti pregatit sa te mobilizezi pentru un nivel mai ridicat de trai, pentru libertate financiara, pentru un nou nivel in aflarea succesului, va fi nevoie sa devii constient de ceea ce se intampla cu adevarat in viata ta! Esti gata? Iata!
     Daca in viata ta exista o problema mare, aceasta inseamna ca TU esti o persoana marunta! Nu te lasa inselata de aparente. Lumea ta exterioara este, in principal, o reflectie a celei interioare. Daca doresti sa faci o schimbare permanenta, nu te mai concentra asupra nivelului problemelor tale ci incepe sa-ti concentrezi atentia asupra nivelului Tau!
     Deci asta trebuie de retinut: daca ai o problema mare in fata, aceasta inseamna ca esti o persoan marunta! Tu cu nivel  de problema te confrunti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu