13 februarie 2011

Dor de ...Imaginatie, cu ...Napoleon Hill!

     Exista cred, o acceptiune general acceptata care atribuie IMAGINATIEI , rolul primordial in evolutia si revolutia Omenirii! Nu exista dovezi care sa ateste cum, cand si de ce a aparut Imaginatia, dar dintotdeauna Imaginatiei i-a fost asociata Creativitatea! De altfel, plecand de faptul ca Imaginatia este definita ca "acel proces psihic al carui rezultat il constituie obtinerea unor reactii, fenomene psihice pe plan cognitiv, afectiv sau motor", si partizan acestei pozitii, Sigmund Freud sustine ca "visul este in esenta, realizare unei dorinte".
     Imaginatia este intr-adevar atelierul de lucru unde capata forma toate planurile create de oameni: impulsul, dorinta capata forma, matrice si actiune cu ajutorul facultatii imaginative a spiritului.
     NAPOLEON HILL afirma ca, "se spune ca omul poate
da viata oricarui lucru : ISI IMAGINEAZA!"
     Cu ajutorul facultatii sale imaginative, omul a descoperit fortele naturii, a cucerit aerul, a analizat si a cantarit soarele la o distanta de milioane de kilometri, a determinat cu ajutorul IMAGINATIEI elementele care compun materia, a marit viteza de deplasare, iar acum poate calatori mai rapid decat sunetul.
     Singura frontiera rationala pe care o cunoaste omul sta in DEZVOLTAREA SI FOLOSIREA IMAGINATIEI SALE!
     Albert Einstein, spunea ca Imaginatia este :"avampremiera atractiilor viitoare ale vietii", iar Ambroise Bierce in Dictionarul Diavolului defineste imaginatia ca pe un " depozit de fapte, cu poetul si mincinosul in coproprietate."
     Stabilindu-l ca fiind un pas esential catre imbogatire N.Hill, ne explica cele doua feluri in care functioneaza Imaginatia.
     Aflam astfel despre "imaginatia sintetica", prin intermediul careia vechile concepte, idei sau planuri se redispun in combinatii noi.Aceasta facultate nu lucreaza decat cu materialul experientei, educatiei si observatiei cu care se alimenteaza, dar nu creeaza nimic!
     A doua facultate evidentiata de Hill, este "imaginatia creatoare", prin intermediul careia mintea omului incepe "sa comunice direct cu Inteligenta Infinita". Este facultatea prin care omul capata "flerul" si "inspiratia" de care are nevoie.Este mijlocul prin care omul capata toate ideile de baza sau cele noi. Si tot in acest fel, individul poate "veni in contact" sau comunica cu zonele subconstientului altor oameni.
     Ceea ce trebuie remarcat este faptul ca imaginatia creatoare functioneaza DOAR atunci cand constientul actioneaza cu o viteza extrem de ridicata ca, spre exemplu, in cazul in care constientul este stimulat de emotia unei dorinte puternice.
     Imaginatia creatoare prinde viata, in direct raport cu dezvoltarea ei prin folosire!

               "Imaginaţia este zmeul pe care oricine îl poate înălţa la cea mai mare înălţime."
                                                                                                                                 Lauren Bacall

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu