2 decembrie 2010

Dor de convingeri, lipsuri si emotii...POZITIVE!

  
Cred cu convingere ca principalul motiv pentru care foarte multi oameni nu se bucura de tot ce-si doresc este convingerea lor in puterea lipsurilor.
     Sa ma explic: daca pleci de la ideea ca dorintele sunt limitate si ca nu toata lumea se poate bucura de indeplinirea dorintelor, premiza care duce la o revolta impotriva justitiei care prevaleaza in aceasta lume si care face ca unii oameni sa se bucure de mai mult decat altii, TU te indepartezi singur de la indeplinirea dorintelor!
     Absenta succesului tau nu are a face nimic cu succesul altor persoane, ci doar cu comparatia ta negativa si cu concentrarea atentiei tale asupra propriilor lipsuri. Atunci cand experimentezi o emotie negativa, generata de acuzarea altora de injustitie sau de acumularea unor bogatii prea mari in detrimentul celor din jur, tu te situezi singur in pozitia de a-ti nega propria abundenta.
     Ceea ce au sau nu au altii nu are nimic de-a face cu tine.Singurul lucru care iti influenteaza experienta de viata este felul in care gandesti! Propriile tale indepliniri sau lipsuri nu au nimic de-a face cu ceea ce fac sau au altii, ci numai cu gandurile tale! De aceea, daca doresti sa-ti schimbi norocul, TU trebuie sa incepi sa iti spui o poveste de viata diferita!

 Criticile constante ale oamenilor care critica pe cei ce traiesc bine acumuland terenuri, bani si averi, atesta cel mai bine tiparul lor mental de a gandi din perspectiva lipsurilor! Din dorinta de a se simti mai bine, acesti oameni vor denigra lucrurile pe care sunt incapabili sa le obtina! In realitate, ei nu s-ar simti atat de rau observand realizarile celor din jur, daca nu si-ar dori pentru ei insisi aceste realizari!
     Daca cineva te suna si iti spune: Salut! Nu ma cunosti, dar te-am sunat ca sa iti spun ca de acum inainte nu te voi mai suna niciodata.", tu nu vei simti nici o emotie negativa din cauza absentei acestei persoane din viata ta pentru simplul motiv ca nu ti-ai dorit-o vreodata. In schimb, daca ai primi acest anunt de la cineva la care tii foarte mult, ai simti cu siguranta o emotie negativa puternica, intrucat anuntul nu ar corespunde cu dorintele tale!
  
Ori de cate ori simti o emotie negativa, aceasta arata ca te opui prin gandurile tale actuale unei dorinte nascute din experienta ta de viata.
     "Dizarmonia vibratorie reprezinta intotdeauna cauza oriarei emotii negative. Din fericire, emotia negativa te poate ajuta sa te realiniezi energetic cu cel-care-esti-cu-adevarat si cu dorintele tale curente." afima Ester si Jerry Hicks
      In credinta taoistilor, emotiile reprezinta cheia succesului, deoarece cine invata cum sa pastreze si sa obtina acest echilibru intre emotiile pozitive si cele negative, va realiza multe lucruri in viata! Ei spun considera emotiile negative la fel de pretioase ca cele pozitive si nu incearca deloc sa scape de ele, ci sa le stapaneasca!
  
   In studiile lor, taoistii au observat ca este mai usor sa tranformi emotiile negative decat sa le inlaturi! Astfel, conform principiului Yin/Yang, ele fac parte din fiinta noastra, sunt o parte din noi, si depinde numai de noi ce fel de oameni ne dorim sa fim: pozitivi sau negativi!
     Acest principiu al transformarii emotiilor negative in emotiii pozitive il intalnim si in dogmtica crestina: "Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului, ci indreptarea lui!".
     O zicala taoista spune : "Cultivand o fapta buna cultivi un obicei, cultivand un obicei cultivi un comportament, cultivand un comportament cultivi un destin!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu