23 septembrie 2010

Despre cele 6 cerinte necesare pentru obtinerea succesului !

     Am ascultat de curand o inregistrare a unui program de-al lui Brian Tracy in care prezenta care sunt, in opinia sa, cele 6 cerinte necesare pentru obtinerea succesului.
    Va voi prezenta in continuare, pe scurt, cele 6 ingrediente pentru succes, asteptand cu mare interes sa aud parerile dumneavoastra, pe care le puteti exprima postand un comentariu la acest articol. 

1) Linistea sufleteasca (Linistea interioara, pacea interioara)
    Toate marile religii si cercetarile in domeniul psihologiei au scopul de a ajuta oamenii sa obtina un nivel cat mai ridicat al linistii sufletesti, deoarece, fara pace interioara, toate celelalte lucruri par sa nu mai conteze deloc. Prin liniste sufleteasca ne referim la absenta sentimentelor de teama, suparare, si vinovatie, acestea fiind probabil cele mai mari 3 probleme psihologice.

2) Nivel ridicat de sanatate si energie
    Cu siguranta sanatatea este cel mai important lucru. Indiferent cate motive de bucurie am avea, nu putem fi cu adevarat fericiti si nu putem obtine succesul deplin, daca nu avem un trup sanatos, plin de energie. Iar ceea ce este cu adevarat interesant este faptul ca nivelul de sanatate si energie este influentat de linistea sufleteasca. Astfel, dupa ce veti atinge linistea si multumirea sufleteasca, va veti putea bucura de asemenea, de un nivel ridicat de sanatate si energie. 

3) Relatii de calitate
    Abilitatea dumneavoastra de a putea dezvolta si intretine relatii de calitate cu alte persoane reprezinta un alt factor esential pentru succes. Numeroase studii au demonstrat ca relatiile de calitate stau la baza formarii unei personalitati de succes. In mod normal, dupa ce ati obtinut linistea sufleteasca si un nivel ridicat de sanatate si energie, va veti indrepta atentia spre dezvoltarea de relatii de calitate cu celelalte persoane.

4) Independenta financiara
    Cea de-a 4 cerinta necesara pentru obtinerea succesului o reprezinta independenta financiara. Iar aceasta presupune sa aveti suficienti bani, astfel incat sa nu va mai preocupe deloc acest lucru. Ce inseamna exact pt fiecare independenta financiara este greu de spus, deoarece, pentru unele persoane, un venit de 20.000 de euro pe an este suficient, in timp ce altii cheltuie mai mult de atat intr-o singura luna. Indiferent care ar fi aceasta suma, unul din scopurile dumneavoastra principale trebuie sa il reprezinte obtinerea independentei financiare, deoarece nu ne putem bucura la maxim de viata, daca suntem preocupati de bani.

5) Scopuri si idealuri marete
    Cel de-al cincilea ingredient pentru succes il reprezinta stabilirea de obiective si idealuri marete. Se spune ca nu putem functiona la capacitate maxima, decat daca ne-am stabilit obiective clare si precise pe care sa le indeplinim si idealuri marete spre care sa tindem. Despre cat de importanta este stabilirea obiectivelor am mai discutat si in acest articol: importanta stabilirii obiectivelor.

6) Implinirea personala
    Ultimul pas spre succes il reprezinta implinirea personala, satisfactia personala, multumirea de sine. Este vorba despre acel sentiment de multumire, datorita faptului ca facem tot posibilul pentru a deveni tot ceea ce putem deveni, pentru a atinge potentialul maxim de care dispunem. Acest sentiment de implinire personala reprezinta una dintre trasaturile definitorii ale oamenilor de succes.

     As dori sa stiu care este parerea dumneavoastra cu privire la aceste 6 cerinte necesare pentru obtinerea succesului.
     Sunteti de acord cu ele? Considerati ca ar mai fi si altele de adaugat? 
     Astept comentariile dumneavoastra!
     Va multumesc!
                 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu