20 iulie 2010

Primul pas si un film de exceptie: Sapte baieti si o strengarita (1966)


A fost odata ca niciodata, o vreme cand  greii cinematografiei franceze sau gandit sa dea mana cu o serie de tinere vlastare din Balcani, in spiritul "fratiei si solidaritatii intre popoare"...
Si cum spune-am, in vremuri demult apuse sau cum ar spune americanu' "...a long, long time ago..." colaborarea franco-romana s-a fructificat in relaizarea catorva filme remarcabile printre care unul se intitula "Sapte baieti si o strengarita". Filmul, care reuneste o distributie de exceptie a cinematografiei clasice( Jean Marais, Marilu Tolo, Florin Piersic s.a.)  este
o aventura reusita presarata cu momente comice.

Titlul foarte sugestiv, sugereaza actiunea, sapte grenadieri francezi, militari de carieră, dar şi mari amatori de plăceri lumeşti si o indrazneata femeie, temerarii unor aventuri te destind pe tot parcursul vizionarii.

Intr-una din scene, tanarul Florin Piersic, soldat in armata lui Napoleon Bonaparte, aflandu-se fata in fata cu o tanara victima( frumusica foc ca numai peste de-al de astea da norocosul!),rosteste o fraza de duh : "Doamne, eu care am facut de toate in lumea asta , ajuta-ma sa o fac si pe asta!"

 Cu aceasta fraza in gand, pornesc si eu timid, sfios dar plin de incredere pe aceasta cale batatorita (de astfel intr-un timp foarte scurt!) care se numeste blogosfera.
 ...Dupa cum spunea marele Creanga " iaca sunt si eu un bot de pamant in lumea asta mare ", ce vrea sa lase tribut contemporaneitatii o parte din experienta mea de viata, din gandurile si ideile bune pe care le-am auzit, citit sau inventat.

 Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

... Si pentru ca am vorbit de filmul "Sapte baieti si o strengarita", va invit sa il vizionati si sa va relaxati! Filmul este o coproductie romano – franceza cu nume cunoscute,face din film o aventura reusita presarata cu momente comice. Titlul foarte sugestiv ,sugereaza actiunea ,sapte barbati si o indrazneata femeie,temerarii unor aventuri,te destind pe tot parcursul vizionarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu